No Kamu

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Címkék

3D (1) adathalász (4) akkumulátor (2) alkohol (5) amerika (35) android (7) Angry Birds (1) antivírus (4) apple (9) átverés (2) autó (4) autógumi (1) Beyonce (1) biztonság (1) Bond (1) bor (2) burger king (1) cigaretta (1) cipő (1) cnn (1) Comic Con (2) converse (1) csalás (4) csokoládé (1) divathét (1) DVD (1) ékszer (1) elektronika (1) élelmiszer (11) energy star (1) építészet (2) észak-korea (2) ételrendelés (1) étterem (1) facebook (6) fénykép (2) festmény (1) fesztivál (2) FilesTube (1) film (13) foci (1) fogamzásgátlás (1) fogorvos (1) fogyókúra (1) Gaga (1) Galaxy (2) galaxy gear (1) gitár (1) google (3) google glass (3) gorilla (1) gyógyszer (4) hacker (1) hamis (67) hamisítás (6) hamisítvány (4) hamis profil (1) hamis profilok (2) HBO (1) hoax (1) hologram (1) Ikea (1) Instagram (2) Internet (1) internet (18) iPhone (5) japán (2) játék (6) Jégvarázs (2) jegy (1) jelmez (1) kalóz (20) kamu (2) képregény (1) kiállítás (1) Kim Dotcom (1) kína (12) kondom (3) koppintás (8) kozmetikum (2) lefoglalás (4) lego (2) lemez (1) mac (1) malware (4) Marvel (1) másolat (3) másolt (22) MegaUpload (1) Microsoft (1) mozi (1) műtárgy (1) nano (1) Nikon (2) nvidia (1) obama (1) óra (6) oroszország (1) oscar (2) osx (1) pakisztán (1) per (6) Peru (1) phishing (1) pizza (1) póker (1) quentin tarantino (1) Razer (1) reklám (2) rendőrség (2) Rovio (1) ruha (1) samsung (5) Simpsons (1) Super Bowl (1) Svájc (1) szabadalmi per (1) szerzői jogok (44) szoftver (2) táska (1) tech (8) toplista (11) top gun (1) Trónok Harca (1) tűzeset (1) twitter (2) újrahasznosítás (1) vám (1) VB (1) védjegybitorlás (2) védjegyhamisítás (2) veszélyes (4) viagra (2) vicc (8) windows store (1) xbox (1) youtube (1) zene (13) Címkefelhő

2014.05.19. 18:23 nokamu

Hogyan szúrjuk ki a hamis antimalware appokat?

Címkék: internet hamis szerzői jogok android antivírus

Biztonsági szakemberek egy ideje már hangsúlyozzák, hogy a mobil eszközökre írt malware-ek számában növekedés tapasztalható. Ennek hatására a fogyasztók persze aggódni kezdenek, és biztonságuk érdekében antimalware alkalmazásokat keresnek az app boltokban telefonjukra. Sajnos azonban még ez is kockázatos lépés lehet, mivel a hamis antimalware-programok is egyre gyakoribbak, ám ezek kiszűrése sem lehetetlen.

malw.png

Áprilisban a Virus Shield nevű appról derült ki, hogy hamis, a múlt héten pedig a Kaspersky Labs adott ki figyelmeztetést több, a cég nevét felhasználó rosszindulatú app ellen, amelyek elérhetőek voltak a Windows Phone és a Google Play boltjaiban is. A Virus Shield „sikere” után nem meglepő, hogy a számítógépes bűnözők szükségét érzik a hamis app másolásának. Az átverések sikeresek, mivel a felhasználók nem fordítanak kellő figyelmet arra, hogy mit töltenek le telefonjaikra. Az app boltok biztonsági mechanizmusai pedig nehezen tudnak lépést tartani a bűnözőkkel.

Jogos a kérdés, hogy a fogyasztók mit tehetnek saját maguk és eszközeik védelmében a széles körben elterjedő rosszindulatú programok és hamis antivírus- és antimalware-appokkal szemben. Az első dolog, amit érdemes észben tartani, hogy a hamis appok inkább a nem hivatalos oldalakon jelennek meg: ez különösen az Androidos alkalmazások esetében igaz. Vannak azonban merészebb appok is, amelyek beszivárognak a hivatalos app-boltokba, és hosszabb ideig megússzák a felfedezést. Mivel egyetlen oldal sem 100 százalékosan biztonságos, a Kaspersky az alábbi hasznos tanácsokat adja a fogyasztóknak:

Mindig ellenőrizzük az alkalmazás oldalát. Tegyünk fel olyan kérdéseket magunknak, hogy hivatalosnak néz ki az oldal, elég jó minőségűek/nagy felbontásúak az ott szereplő képek, eléggé részletes a termékleírás, helyesen van feltüntetve a termék és a forgalmazó cég neve. Továbbá érdemes odafigyelni a helyesírási hibákra is.

Hasznos lehet a cég honlapját is megtekinteni, mivel itt általában szerepel az általuk forgalmazott appokkal kapcsolatban vásárlás lehetőség. Érdemes a kapcsolat-felvételi adatokat, illetve a honlap tartalmáért felelősként megjelölt személyek azonosíthatóságát is ellenőrizni.

Amennyiben a vásárlás már megtörtént, és később kiderül, hogy az alkalmazás hamis volt, fontos hogy azonnal felvegyük a kapcsolatot az app bolttal, hogy panaszt tegyünk, illetve pénzvisszatérítést kérjünk.

A józan ész és az óvatosság kulcsfontosságúak ahhoz, hogy ne váljon belőlünk áldozat, amíg az app boltok nem találják meg a módját a rosszindulatú alkalmazások kiszűrésének, mielőtt azok kikerülnének az elérhető termékek közé.

via: guardianlv

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nokamu.blog.hu/api/trackback/id/tr746182613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása