No Kamu

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Címkék

3D (1) adathalász (4) akkumulátor (2) alkohol (5) amerika (35) android (7) Angry Birds (1) antivírus (4) apple (9) átverés (2) autó (4) autógumi (1) Beyonce (1) biztonság (1) Bond (1) bor (2) burger king (1) cigaretta (1) cipő (1) cnn (1) Comic Con (2) converse (1) csalás (4) csokoládé (1) divathét (1) DVD (1) ékszer (1) elektronika (1) élelmiszer (11) energy star (1) építészet (2) észak-korea (2) ételrendelés (1) étterem (1) facebook (6) fénykép (2) festmény (1) fesztivál (2) FilesTube (1) film (13) foci (1) fogamzásgátlás (1) fogorvos (1) fogyókúra (1) Gaga (1) Galaxy (2) galaxy gear (1) gitár (1) google (3) google glass (3) gorilla (1) gyógyszer (4) hacker (1) hamis (67) hamisítás (6) hamisítvány (4) hamis profil (1) hamis profilok (2) HBO (1) hoax (1) hologram (1) Ikea (1) Instagram (2) Internet (1) internet (18) iPhone (5) japán (2) játék (6) Jégvarázs (2) jegy (1) jelmez (1) kalóz (20) kamu (2) képregény (1) kiállítás (1) Kim Dotcom (1) kína (12) kondom (3) koppintás (8) kozmetikum (2) lefoglalás (4) lego (2) lemez (1) mac (1) malware (4) Marvel (1) másolat (3) másolt (22) MegaUpload (1) Microsoft (1) mozi (1) műtárgy (1) nano (1) Nikon (2) nvidia (1) obama (1) óra (6) oroszország (1) oscar (2) osx (1) pakisztán (1) per (6) Peru (1) phishing (1) pizza (1) póker (1) quentin tarantino (1) Razer (1) reklám (2) rendőrség (2) Rovio (1) ruha (1) samsung (5) Simpsons (1) Super Bowl (1) Svájc (1) szabadalmi per (1) szerzői jogok (44) szoftver (2) táska (1) tech (8) toplista (11) top gun (1) Trónok Harca (1) tűzeset (1) twitter (2) újrahasznosítás (1) vám (1) VB (1) védjegybitorlás (2) védjegyhamisítás (2) veszélyes (4) viagra (2) vicc (8) windows store (1) xbox (1) youtube (1) zene (13) Címkefelhő

2014.05.09. 17:32 nokamu

Felnőttfilm-színészek kampányolnak az illegális letöltések ellen

A kampány szerint, melyet az Adult Empire kiadó támogat, az illegális letöltések a pornó iparnak is ártanak, és itt az ideje, hogy a rajongók felelősséget vállaljanak.

pron.png

fotó: James Blinn/Alamy

A színészek kampányt indítottak a rajongók ösztönzésére, hogy az internetes illegális letöltés helyett inkább fizessenek a pornóért, amit nézni szeretnének.

A „Fizess a Pornódért” kampány, melyet az Adult Empire kiadó támogat, azt állítja, hogy a kalózkodás árt az iparnak, és a rajongóknak felelősséget kell vállalniuk, ha azt szeretnék, hogy az ipar továbbra is fenntartható maradjon.

„A tartalom megvásárlása biztosítja a gyártás minőségét, azt, hogy jobb minőségű formátumban jut el a felhasználóhoz, biztonságosabb, és elősegíti az újabb felnőtt tartalmak elkészítését”, érvel a kampány. „Az illegális letöltések a pornóiparban mindenkinek ártanak, az alkotóktól a rajongók kedvenc színészeiig.”

„Mindenkinek meg kell élnie valamiből, és a lopás több tízezer embertől veszi el a lehetőséget a felnőttfilm-iparban” tették hozzá.

A kampányt az után indították, hogy Samuel L. Jackson felháborodást keltett a pornószínészek között egy megjegyzésével, miszerint a RedTube pornómegosztó oldal az egyik legjobb dolog, ami a popkultúrával történt az elmúlt ötven évben. A színész megjegyzésére reagálva több felnőttfilm-színész bojkottálni fogja Jackson filmjeit, mondván hogy „ezek az oldalak ellopják a csak tagoknak szóló tartalmakat, és megvan bennük a lehetőség arra, hogy tönkretegyék a pornóipart.”

A felnőttfilm-színésznő és szex oktató Jessica Drake egyike azoknak, akik elindították a kampányt. „Első kézből tudok beszélni az illegális letöltéseknek a szórakoztatóiparra és a gazdaságra gyakorolt nagyon is valós hatásáról. A kalózkodás egy nagyon súlyos bűncselekmény”, mondta. „Ráadásul a lopás nem etikus és a személyes beleegyezést is sérti”.

Megan Wozniak, az Adult Empire munkatársa azzal érvel, hogy a felnőttfilmek nehezebb helyzetben vannak, mint a többi médiaipar. „Sajnos a pornóhoz még mindig stigma kapcsolódik, tudjuk, hogy soha nem fogunk a jogalkotóktól segítséget vagy támogatást kapni, ezért döntöttünk úgy, hogy elindítjuk a kampányt és terjesztjük a hírt.”

Ám néhány „tube”-jellegű hely, amely utánozza a YouTube modelljét a felhasználói feltöltések és ingyenes streamelés kapcsán, most megpróbálnak saját, fenntartható üzleti modellel előállni. David Kay, a Porn.com-tól azt mondja, ő 100%-ig a támogatja a kampányt, és azt állítja, hogy az ő oldalukon a pay-per-view rendszernek köszönhetően sok tartalomtulajdonos fennmaradása biztosított azáltal, hogy részesednek a reklámbevételekből.

Épp úgy, mint ahogy a film- és zeneiparnak alkalmazkodnia kellett az illegális letöltésekkel szemben, hogy visszanyerjék az felhasználókat, Kay szerint a pornóiparnak is változtatnia kellene. „A Netflix árképzését kellene elfogadnia az iparnak,” mondta, „7-10 dollár közötti összeget illene kérni havonta, nem közel 40 dollárt, ahogy az manapság gyakori. Mi átálltunk erre az árazásra évekkel ezelőtt, és egyike vagyunk azon kevés vállalatnak, amely még mindig virágzik.”

via: guardian

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nokamu.blog.hu/api/trackback/id/tr516144053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása