Több mint egy évvel a hisztériát keltő hibrid sütemény debütálása után még mindig bukkannak fel Cronut hamisítók. Későn ébredőként a Dunkin’ Donuts is beszáll a buliba legújabb süteményükkel, mely a „Croissant Fánk” elnevezést kapta. A süteményt csak korlátozott ideig kínálják az Egyesült Államokban november 3-tól.
Hihetetlen módon a cég ragaszkodik ahhoz, hogy nem másolják Dominique Anselt, a Cronut alkotóját és a védjegy tulajdonosát. Az Assoicated Press szerint a Dunkin’ globális marketingért és innovációért felelős elnöke egy telefonos interjúban azt nyilatkozta, hogy „a pékek szerte az országban már legalább 20 éve keverik a fánk és a croissant tésztáját”. A cég vezérigazgatója hozzátette, hogy ő amúgy is szívesebben eszi a saját verziójukat Ansel süteménye helyett. Dominique Ansel még nem nyilatkozott a Dunkin Donuts terve kapcsán.
Az eredeti Cronuttal ellentétben a Dunkin’ változatában nem lesz krém, helyette a hagyományos, a fánkjaiknál már bevált mázakra támaszkodnak. Nem ez az első kísérletük egy Cronut koppintásra, tavaly nyáron az üzletlánc egyes dél-koreai boltjaiban vezette be a „New York-i Pite Fánkot”, ami gyanúsan hasonlított a védjegyes süteményre.
via: eater.com